2.3.17
Orientalne krewetki w sosie pomarańczowym
Kuchnia tajska jest dla mnie jak miłość od pierwszego wejrzenia...której dnia i godziny się nie zapomina tak nie zapomina się smaków i aromatów! Hortex zainspirował mnie do działania, od razu wiedziałam co chciałabym zjeść! kupiłam sok i zredukowałam najlepszy, pachnący, pełen aromatów sos na świecie! Jeśli nie wierzycie koniecznie spróbujcie w swojej kuchni a na pewno orientalne, pomarańczowe krewetki podbiją Wasze serca!
Składniki:
Orientalne krewetki w sosie pomarańczowym
przepis własnySkładniki:
- 200g mrożonych krewetek z ogonkami
- 400ml soku Słoneczne Pomarańcze Hortex
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki wody kokosowej
- 1/2 małej limonki pokrojonej w cząstki
- 3 ząbki czosnku
- 1 mała chili
- pół pęczka świeżej kolendry
- 1 pomarańcza filetowana
- centymetrowy kawałek startego imbiru
- 1 łyżka miodu